Ліцей №3 Подільського району м. Києва

Харчування учнів ліцею

     З 1 вересня 2021 року набули чинності норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджені постановою Кабміну № 305 від 24 березня 2021 року.

      Із 1 січня 2022 року всі заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене меню. 

       Серед  іншого, новими нормами обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. До нових норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.

        Також зменшені норми споживання хліба та картоплі, збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Збільшені норми щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.

           Окрім того, в межах реформи системи харчування запрацював портал про здорове харчування в закладах освіти “ЗнаЇмо”. На порталі розміщено близько 200 текстів про здорове і збалансоване харчування, близько 100 презентацій, анімацій тощо, а також відповіді на запитання.

     У СШ №3 працює їдальня, розрахована на 186 місць, та буфет. Технічне обладнання харчоблоку перебуває в робочому стані, але потребує оновлення. Санітарно-гігієнічний режим в їдальні виконується.

    Учні пільгових категорій 1-11-х класів забезпечені повноцінним гарячим харчуванням за рахунок бюджетних коштів, решта учнів  харчуються за рахунок позабюджетних коштів.

     Усі учні, які відвідують групу подовженого дня, охоплені гарячим харчуванням.

     Відповідальними за організацію харчування у ліцеї є комунальне підприємство «Шкільне харчування» та  адміністрація ліцею.

   Медична сестра з дієтичного харчування здійснює постійний санітарно-гігієнічний контроль за якістю та режимом харчування учнів, циклічністю меню. Працює адміністративний і батьківський контроль якості харчування учнів.

       Задля поліпшення обслуговування учнів складено графік відвідування учнями їдальні.